Good food, good mood in Oostende

| Dit artikel past in een opdracht voor studenten uit het eerste jaar met als onderwerp mobiele redactie.

Barrio Cantina 2017

Barrio Cantina 2017 // Arthur Van Belleghem

 

“Het lijkt alsof elk kraampje hier om de 5 minuten met een geluksspray spuit.” Een telefonerende jongedame vertelde enthousiast aan haar gesprekspartner hoe goed de sfeer zat op het foodtruckfestival Barrio Cantina in Oostende. Na een regenachtige dag aan zee bracht een zwoele avond honderden bezoekers naar het Leopoldpark in Oostende, waar Barrio Cantina voor de derde keer het festivalseizoen aftrapte.

Niet alleen op sportief gebied gaat het Oostende voor de (zee)wind. Ook cultureel gezien beleeft de stad dit weekend een ware opleving. Het intussen gerenommeerde Barrio Cantina komt de vele hongerigen en dorstigen van voedsel en drank voorzien. Op zomerse latino beats word je door de geuren van de verschillende foodtrucks het hele terrein rondgeleid. Foodtrucks blijven gigantisch populair. Jonge ondernemende creatievelingen die iets willen beginnen in de horeca beschikken vaak niet over het nodige kapitaal om grote etablissementen uit de grond te stampen. Een klein tentje op wielen waar je veel minder personeel voor nodig hebt, is een pak aanlokkelijker. Onlosmakelijk daaraan verbonden is een ware heropleving van de stad, die zich op een vrij simpele manier zo in de verf kan zetten.

Aan kleurrijke foodtrucks geen gebrek

Aan kleurrijke foodtrucks geen gebrek // Arthur Van Belleghem

Genieten van het mooie weer

De geur van hete kolen op de barbecue wordt gemilderd door een briesje die de geur van verse limoen met zich meebrengt. Een beetje verder wordt op de maat van de muziek vakkundig een cocktail geshaket. Meters lichtjes geven het anders minder spectaculaire park een gezellige warme gloed. Die gloed is ook voelbaar. De gevoelstemperatuur bedraagt een kleine 20° C en dat weet een modale Vlaming best te waarderen na een lange aanslepende winter. De kleding van de bezoekers is navenant. Korte rokjes, blote schouders en zonnebrillen doen het slechte weer van de afgelopen dagen helemaal vergeten.

Het is ontzettend druk. Iets te druk, zou je kunnen stellen. Wanneer de buiken het hardste knorren is het bij de populairste kraampjes vaak lang wachten voor je met je gerecht naar keuze een plaatsje kan beginnen zoeken om het daarna rustig te verorberen. Wanneer de mensen dan eenmaal hun teerbeminde bordje hebben weten te bemachtigen, is het al positief wat de klok slaat. “De kangoeroeburger was zonder twijfel een van de lekkerste dingen die ik hier al heb gegeten”, vertelt Charlotte Brackx (21) uit Oostende. “Ik ben hier intussen vaste klant geworden”. Brackx vindt het als Oostendenaar fantastisch dat haar stad dergelijke initiatieven ondersteunt. “Ik studeer in Gent en daar bots je al eens makkelijker op een evenement als dit. In Oostende is dat misschien minder evident, maar vanavond blijkt maar weer dat wij Oostendenaars zeker niet onder moeten doen.”

Druk en prijzig

Het terrein waar je makkelijk een poosje in kan rondslenteren is aanzienlijk groter dan de vorige jaren. Die extra ruimte wordt zonder moeite gevuld door de vele bezoekers. De ene bestempelt het als “sfeervol”, een ander vindt het “belachelijk druk”. Waar minder onenigheid over bestaat is de prijs. De ingang tot het terrein is gratis, spijs en drank is dat helaas niet. Voor een niet overdreven grote hap betaal je al snel zo’n 7 euro. De hardcore foodies die van elke keuken graag iets willen proeven zullen dus diep in hun geldbuidel moeten tasten.

De organisatoren en de vele foodtruckuitbaters kunnen alleszins met tevredenheid terugblikken op een geslaagde editie van Barrio Cantina.

Hieronder kan u terecht voor een uitgebreide fotoreportage.

Barrio Cantina 2017

De auteur

Arthur Van Belleghem

Profiel Twitter E-mail

20 jaar jong / Enthousiast / Ambitieus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *